zondag 20 april 2014

Financiële allocatie voor jubileumreis

Wij zijn onlangs gestart elke maand te sparen voor de reis, die wij willen maken wanneer wij 12,5 jaar getrouwd zijn. Momenteel stort ik het geld op een SNS Maxi Spaarrekening met een rente van 1,6%. Aangezien wij het geld pas in december 2016 nodig hebben, wil ik graag weer een stap verder gaan met onze financiële allocatie. Wij willen namelijk maximaal rendement halen uit ons geld.

Meer rendement
Het is de bedoeling om dit geld pas aan te spreken, wanneer wij het nodig hebben. Dit zal in december 2016 zijn. Eind 2014 hebben wij zo'n  3.200,- bij elkaar gespaard. In plaats van dit geld dan nog twee jaar lang op deze spaarrekening te hebben staan tegen een rente van 1,6%, bedacht ik mij dat ik het net zo goed ergens anders kon parkeren met meer rendement. 

Termijndeposito
Eén van de mogelijkheden is het geld te storten op een termijndeposito van één jaar met een hogere rente. Momenteel zou dat de NIBC zijn met 1,8% rente. Natuurlijk kan ik ook ervoor kiezen om het geld twee jaar lang vast te zetten tegen een nog hogere rente. De rentes staan nu echter zodanig laag, dat deze volgens mij alleen nog maar omhoog kunnen gaan. Het is alleen de vraag op welke termijn dit staat te gebeuren. Daarom wil ik ons geld niet langer dan één jaar vastleggen.

Investeren via Geldvoorelkaar.nl
Een andere mogelijkheid is om met deze  3.200,- te investeren in één of meerdere projecten van GvE. Het risico dat wij ons geld niet terugkrijgen, is hiermee wel een stuk groter. Investeren wordt echter iets veiliger wanneer ik één of meerdere projecten kies met
  • een looptijd van maximaal 24 maanden
  • een classificatie van een 1 of 2
  • een Graydon-rating van A en
  • een lagere rente van bijvoorbeeld 7%

Het rendement kan dan jaarlijks zo'n 3,5% zijn, wat bijna het dubbele is van de huidige spaarrente. Het is echter de vraag of er op dat moment één of meerdere project zijn gepubliceerd, die aan deze voorwaarden voldoen.

Door ons financieel plan een stap verder te nemen verwacht ik meer rendement te halen met ons geld. Maar goed, zover zijn wij nog niet. In de loop van het jaar houd ik de ontwikkelingen met de spaarrentes en de investeringen via GvE goed in de gaten, zodat ik aan het eind van 2014 een weloverwogen keuze kan maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten