zaterdag 26 april 2014

Gevonden geld: zilveren en gouden sieraden

Ik heb een zilveren en gouden sieraad liggen, die ik niet draag. Het zijn sieraden, die ik ooit cadeau heb gekregen en niet mooi genoeg vind om te dragen. Ze passen gewoonweg niet bij mij. Daarom overweeg ik nu of ik ze niet beter kan omzetten in geld. Ze zijn immers geld waard. Het is echter de vraag waar ik deze kan verkopen tegen een redelijk bedrag. De goudprijs ligt momenteel relatief laag. Is het nu eigenlijk wel het moment om te verkopen? Bij deze een verslag van onze overweging wat wij met dit liggend geld willen doen.

De sieraden betreffen een zilveren broche en een 24 karaats gouden ring. De broche komt uit de nalatenschap van een oom en de ring heb ik als verjaardagscadeau gekregen van een tante. Zowel mijn oom als tante zijn allang vergeten dat zij mij deze hebben geschonken. Ik voel me dan ook totaal niet bezwaard om te kijken of ik de waarde ervan te gelde kan maken.

Nu blijken er vrij veel mogelijkheden te zijn om sieraden te verkopen. Denkt u hierbij aan taxateurs, pandjeshuizen, juweliers, goud opkopers, veilingen, antiquairs. De broche is mooi genoeg om te verkopen via een antiquair, zodat deze het sieraad weer kan doorverkopen. Doordat het goud van de ring zo zacht is, is het een beetje verbogen, waardoor het niet mooi genoeg meer is. Deze zullen ze waarschijnlijk wel gaan smelten. 

Voor beide sieraden heb ik elk twee adressen in een grote stad, die ik wil bezoeken om te kijken wat ik ervoor kan krijgen. In de grote steden is er namelijk meer concurrentie in het opkopen van goud en daarnaast krijg ik een indruk van hoe het verkopen van sieraden eraan toe gaat.

Momenteel staat de prijs voor goud en zilver vrij laag. Het is nu dan ook geen goed moment om de sieraden te verkopen. Ik wil dus wachten tot de prijzen zodanig zijn gestegen, dat het de moeite waard is om ze te verkopen. Aangezien ik beide sieraden cadeau heb gekregen, is de verkoopprijs mijn winst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten