woensdag 14 mei 2014

Drastische stappen om af te lossen

De komende maanden wil ik enkele drastische aflossingen en betalingen plannen, zodat ik er maar vanaf ben. Het betreft het terugbetalen van het geld dat wij van mijn schoonouders hebben geleend voor de auto, het aflossen van de hypotheek en het overmaken van het jaarlijkse spaarbedrag voor de Zilvervloot rekening van de kinderen. Dit betekent echter dat ik tijdelijk allerlei zaken even moet stopzetten, zoals de maandelijkse storting naar onze beleggingsrekening, naar onze fondsbeleggingsrekening en onze investeringen bij GvE. Het heeft eveneens gevolgen voor onze investeringen in goud en zilver. Inzicht in onze inkomsten en uitgaven is nu onontbeerlijk, anders gaan wij flink de mist in.

De aanschaf van de auto hebben wij gekocht met een deel spaargeld, een deel verkochte aandelen en € 3.500,- van mijn schoonouders. Mijn schoonouders maakt het niet uit wanneer zij het geld terugontvangen. Alhoewel ik blij ben dat ik mijn trots opzij heb gezet en dat wij het geld van hen hebben geleend, wil ik toch zo snel mogelijk ervan af zijn. Het staat namelijk al mijn andere financiële doelen in de weg. Aangezien wij in mei het vakantiegeld van mijn man verwachten, zijn wij van plan om deze lening in mei af te lossen.  

Verder hadden wij dit jaar het doel om € 2.900,- af te lossen op de hypotheek. Deze wil ik betalen in juni, wanneer ik mijn eigen vakantiegeld ontvang. Ik verheug mij enorm erop om het maandelijks te betalen rentebedrag te zien dalen met ca. € 10,76. Echt iets om naar uit te kijken...

Ook in juni wil ik graag 1.200,- overmaken naar de Zilvervloot spaarrekeningen (elk € 600,-) van de kinderen.Ik zal deze betaling doen via onze pot reserveringen. Deze uitgave is een aanslag op deze spaarpot, maar het was ingecalculeerd.

Dit alles heeft tot gevolg dat ik in mei en juni geen geld overmaak naar onze rekeningen voor beleggen en fondsbeleggen. Ook zal ik in deze maanden geen investeringen kunnen doen bij GvE. Mocht zich een kans voordoen, die ik echt niet kan laten liggen, dan zou ik geld kunnen lenen van de pot reserveringen. Natuurlijk hoop ik niet dat dit nodig zal zijn.

Verder zal ik in de maanden mei, juni en juli onze investeringen in goud en zilver naar beneden moeten bijstellen (in plaats van ca.  500,-). In mei en juni heb ik een investering op het oog van elk ca.  360,- en in juli een investering van ca. € 430,-. 

In de daaropvolgende maanden kan ik wellicht de achterstand proberen weg te werken. Als er geen financiële tegenvallers zijn, dan zal pas in juli alles weer op de reguliere manier lopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten