woensdag 7 mei 2014

Geld maakt gelukkig!

Vrijwel al mijn vrije tijd ben ik bezig met onze financiële planning. We hebben al een begin gemaakt met onze financiële plannen voor de korte en lange termijn. We zijn er nog niet helemaal, maar we zijn al een eind op weg. Als alles naar tevredenheid is ingericht, kan ik alles op de automatische piloot zetten en heb ik vrijwel geen omkijken ernaar. Nu ben ik echter regelmatig het onderwerp een beetje beu, totdat ik mij weer bedenk wat wij allemaal met geld kunnen doen.

Het lijkt mij heerlijk om nog minder te werken, meer tijd te hebben voor mijn gezin, meer tijd te hebben om te tuinieren, lezen of reizen. Veel mensen beweren dat geld niet belangrijk is. Alles wat u met geld kunt doen, zorgt echter ervoor dat geld juist wel belangrijk wordt.

Geld en geluk gaan hand in hand. De ene persoon heeft minder geld nodig dan een ander om gelukkig te zijn. Dit heeft te maken met het feit dat iedereen een andere definitie heeft van geluk. Ondanks dat de definitie geluk per persoon afhankelijk is, is het voor iedereen hetzelfde wat hij of zij met geld kan bereiken. 

Geld geeft meer vrijheid, ontzorgt, biedt zekerheid, helpt op weg, maakt dromen waar, geeft plezier en brengt geluk. Wie hieraan allemaal geen waarde hecht, is ´een dief van zijn eigen geluk´. Kort door de bocht gezegd, maakt geld wel degelijk gelukkig. 

Er is echter wel één kanttekening: dat u uw geld op de juiste manier uitgeeft. Wij hebben dit zelf ingevuld door te stoppen met gedachteloos te blijven consumeren tot het geld op was. Nu richten wij ons meer op vermogensgroei, zodat wij onze comfortabele leven kunnen behouden en, als het kan, zelfs kunnen vergroten.

Het is goed om alles zo goed mogelijk te willen regelen. Af en toe is het echter ook noodzakelijk om afstand ervan te nemen en weer eens stil te staan waarom het zo belangrijk is.

2 opmerkingen:

 1. Mede dankzij financieel plannen kon ik met 54 jaar stoppen met werken, dus het loont echt.
  Mijn lief noemt mij waarschijnlijk niet voor niets Dagobert...

  Zodoende heb ik nu nóg meer tijd om met financiën bezig te zijn, maar nu meer met uitgeven. En dat is nou niet iets waar een echte Dagobert goed in zou moeten zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Petje af dat u dat zo snel hebt bereikt! En mijns inziens is geld uitgeven niet erg als de andere (meer urgentere) financiële doelen maar worden gehaald...

   Verwijderen