donderdag 12 juni 2014

Echt zilver in de hand

Eind mei heb ik twee tubes van elk 20 troy ounce zilveren munten gekocht. Deze zijn binnen drie werkdagen geleverd. Keurig op tijd, dus. Zodra het pakketje binnen was, heb ik het geopend. Plots viel mij op hoe zwaar deze voelde. Ik dacht dan ook meteen dat het pakket voor mijn man bedoeld was, omdat hij met regelmaat motoronderdelen laat afleveren. Nee, het was toch echt aan mij geadresseerd. Uiteindelijk kostte het mij wel een paar minuten om het pakketje te openen, omdat het zo zorgvuldig was ingepakt. En toen had ik dan eindelijk de tubes in mijn hand. Wauw....

Ik ben nog steeds onder de indruk ervan. Ze zijn zwaar. Logisch natuurlijk, want twee keer 20 troy ounce komt toch neer op in totaal 1.244 gram, dus 1,244 kg, maar ik had hier nog niet echt bij stilgestaan. Met die tubes vol zilveren munten voelde ik mij plots rijk en daarbij kwam ook het gevoel van macht. Dus zo voelen de financieel rijken zich... Het was alsof ik voor het eerst in mijn leven echt geld in mijn handen had, wat wellicht niet eens zo'n hele rare stelling is, aangezien zilver steeds schaarser wordt, omdat het ook als industrieel goed wordt gebruikt.

Het deed mij plots twijfelen of het wellicht verstandiger was om zilveren baren in plaats van zilveren munten te kopen. Het grote nadeel hiervan is dat ik dan 21% btw moet betalen, waardoor de zilveren baren duurder worden in aanschaf ten opzichte van zilveren munten, die onder de marge-regeling worden verkocht. Na de cijfers weer te hebben doorgerekend kom ik weer tot de conclusie dat ik toch goedkoper uit ben met de aanschaf van zilveren munten. 

Deze aankoop van ca. € 700,- doet mij beseffen dat investeren in goud en zilver toch een goede stap is. Het is een fijn gevoel om ons geld te hebben geïnvesteerd in zaken, die op de lange termijn hun waarde blijven behouden, terwijl het de vraag is hoe lang ons huidige geldsysteem nog overeind blijft. Als het namelijk zo ver is, dan zullen onze euro's nauwelijks iets waard zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten