zaterdag 7 juni 2014

Passief inkomen

Eindelijk heb ik eens de tijd genomen om ons passief inkomen op een rij te zetten. Uit verschillende bronnen ontvangen wij namelijk inkomen, rente of dividend, waar niet veel inzet van onze kant is vereist. 

In de komende jaren wil ik zelfs proberen ons passief inkomen elk jaar te vergroten. Ik ben benieuwd of ik daarin zal slagen. In ieder geval zijn wij nu al goed op weg.

Wij verwachten dit jaar passief inkomen uit de volgende bronnen te ontvangen:
  • rente op onze spaarrekeningen, betaalrekening en zegelboekjes supermarkt
  • dividend op onze aandelen
  • dividend op onze beleggingsfondsen via F(itVermogen)
  • rente op onze investeringen via G(eldvoorelkaar.nl)
  • inkomsten uit G(oogle Adsense)
  • cash back voor M(astercard) uitgaven
Daarnaast heb ik met onze creditcard inmiddels (sinds 2011) al € 180,- korting bij elkaar gespaard op aankopen bij een B(ijenkorf) winkel. Alhoewel het wel een soort van passief inkomen is, omdat ik hiermee aankopen bij deze specifieke winkel kan betalen, neem ik dit saldo toch niet mee in het totaal van passief inkomen. Dit gespaarde saldo zie ik namelijk eerder als een besparing op uitgaven.

Hetzelfde geldt voor de rente, die ik bespaar bij onze hypotheekaflossingen. Aangezien het in mijn ogen eerder een besparing is, neem ik het dan ook niet mee in de lijst. De rente op de spaarrekening waar ik de bespaarde rente stort, neem ik natuurlijk wel mee in de lijst met passief inkomen.

De huidige stand staat momenteel op € 440,-. Ik hoop eind dit jaar echter uit te komen op € 500,-. Bij dit bedrag is bovendien ook nog niet het bedrag opgenomen wanneer ik aandelen met koerswinst verkoop. Toch is dit al een hoop geld. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten