maandag 7 juli 2014

Onverwachte besparingen

Ondanks de hiccup in ons leven gaat het gewone leven gewoon door. In de afgelopen weken was ik voornamelijk gefocust op lichamelijk herstel. Langzamerhand besefte ik dat ik definitief geen kinderen meer kan krijgen. Het stemt mij verdrietig dat het echt niet meer mogelijk is en ik probeer hiermee vrede te sluiten. Nu ik enkele weken verder ben, besefte ik mij plots dat er echter nog voordelen zijn, waarmee ik aanvankelijk geen rekening heb gehouden. De hiccup in ons leven heeft toch ook zijn positieve kanten.

Inmiddels heb ik de operatie achter de rug, waarbij de baarmoeder is verwijderd en meer dan veertig lymfeklieren. Elke lymfeklier is microscopisch onderzocht en elke klier was schoon. Dit is heel goed nieuws, omdat er dan geen kwaadaardige cellen in de rest van mijn lichaam zijn terecht gekomen. Ik heb dan ook geen verdere behandeling meer nodig. Er staan alleen nog een paar controles gepland.

Voor de operatie moest ik, bij alles wat wij gingen doen, in de planning altijd rekening houden met mijn periodes, anders voelde ik mij niet optimaal. Zeker in de eerste paar dagen had ik namelijk altijd last van hoofdpijn of zelfs migraine. Daarnaast kon ik bepaalde activiteiten niet doen, zoals bijvoorbeeld zwemmen. Hiervan heb ik straks helemaal geen last meer. Ik verwacht in ieder geval veel minder last te hebben van hoofdpijn en migraine en daarmee minder paracetamol nodig te hebben.

Verder heb ik de rest van mijn leven geen inlegkruisjes, tampons en maandverband meer nodig. Uit nieuwsgierigheid heb ik eens berekend wat ik allemaal nodig had. Ik was dertien weken per jaar zeven dagen ongesteld. Dit zijn 91 dagen in het jaar, waarin ik elke dag zeker drie tampons (mini), één inlegkruisje en één maandverband (voor de nacht) nodig had. Dit zijn in totaal 273 tampons, 91 inlegkruisjes en 91 maandverbanden. In totaal bespaar ik in een heel jaar dus  77,15. 

OB tampons procomfort mini 32 stuks kosten zo'n  6,35. Hiervan heb ik elk jaar 9 doosjes nodig. Een doosje inlegkruisjes van 28 stuks kost zo'n  2,-, waarvan ik zo'n 4 doosjes nodig heb. Dan is er nog het maandverband van 18 stuks voor  2,40, waarvan ik 5 pakjes nodig heb. 

Tot slot heb ik ook geen anticonceptie meer nodig. Bij mij komt dit neer op een besparing van bijna  90,- per jaar. Al sinds dit niet meer wordt vergoed door de zorgverzekering zijn deze kosten voor eigen rekening. Met medicijnen belast ik trouwens mijn lichaam met toxische stoffen. Nu de anticonceptie wegvalt en ik verder ook geen andere medicijnen gebruik, is dit veel gezonder voor mijn lichaam.

Dit alles betekent dat ik elk jaar in totaal  170,- bespaar op de apotheek en drogist. Wat een meevaller...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten