dinsdag 16 september 2014

Nasleep zomervakantie: extra kosten

De zomervakantie ligt voor ons gevoel al ver achter ons. Het gewone leven hebben wij moeiteloos weer opgepakt. Tot onze verrassing ontvingen wij de week na onze vakantie een boete voor te hard rijden: 74,- euro. Echt jammer, want we hadden daarmee eigenlijk deze maand uit eten willen gaan. Verder bleek tijdens onze vakantie dat we toch nog een paar zaken moesten aanschaffen voor het kamperen. Ook is mijn e-reader tijdens de vakantie gesneuveld. Zowel mijn man als ik hebben geen idee hoe het heeft kunnen gebeuren. Ik heb de laatste tijd enorm veel gelezen; ik kan echt niet zonder. Toch zal het even op zich moeten wachten. 

Bij het kamperen hebben wij een aantal zaken provisorisch opgelost. Zo willen wij toch graag een koelbox standaard hebben, zodat wij niet continue hoeven te bukken als wij iets uit de koelbox willen pakken. Wij hebben nu een föhn geleend van de buren, maar de föhn, die wij thuis gebruiken, is te groot, lomp en zwaar, dus wil ik graag een reisexemplaar hebben. Verder was een onderdeel van de waterkoker afgebroken. Aangezien het deksel daardoor niet meer goed dicht kan, vind ik het verstandiger om een nieuwe waterkoker aan te schaffen. Ook misten wij toch echt een kleine wasrek om het zwemgoed te laten drogen. Dit alles kost zo'n 40,- euro.

Ik ben al zeker meer dan een jaar op zoek naar de ideale stoel voor in de tent. Het gaat slechts om twee stoelen, omdat wij voor de kinderen al opvouwbare stoelen hebben. Dit keer hebben wij twee van onze eigen tuinstoelen en -kussens meegenomen, die al zeker tien jaar oud zijn. Ze functioneerden prima, maar waren te lomp en zwaar en hadden daardoor een te groot inpakvolume. De ideale opklapbare stoel is compact en licht, maar de rugleuning moet wel in verschillende standen kunnen. Ingeklapt mag deze niet hoger zijn dan één meter en natuurlijk hebben wij de stoel het liefst zo dun mogelijk, want ze mogen niet teveel ruimte in beslag nemen. Het euvel is dat de lengte van de stoel in ingeklapte stand vaak meer dan één meter is en dan past het niet meer bovenop de aanhangwagen. Zolang ik nog niet de ideale stoel heb gevonden, is het even behelpen.

De stoelkussens,die wij nu mee hadden, waren heel comfortabel, omdat ze minimaal 8 cm dik zijn. Ze nemen echter teveel ruimte in beslag, daarom heb ik nu dunnere stoelkussens op het oog. Deze kan ik zelfs oprollen, waardoor het inpakvolume beperkt blijft. De kosten voor twee kussen bedragen 36,- euro.

Mijn oude e-reader had ik al zeker acht jaar. Ik was enorm eraan gehecht. Zoveel jaren later blijkt er een hoop te zijn veranderd in de wereld van e-readers. Ze zijn er in allerlei merken, soorten, maten en prijzen. Ik ben op zoek naar een e-reader met e-ink scherm en een hoofdtelefoonaansluiting. Ik ben het namelijk gewend om tijdens het lezen van een boek naar muziek te luisteren, zodat ik mij geheel van de buitenwereld kan afsluiten. De ideale e-reader heb ik echter nog niet gevonden. Nu heb ik nog een hele waslijst aan boeken om te lezen en het begint inmiddels bij mij te kriebelen. Ik wil lezen. Ik heb een dringende behoefte om mijn hoofd te vullen met kennis, dus ik weet niet hoe lang ik nog kan wachten met de aanschaf ervan. Ik ben echter niet bereid om concessies te doen. Het moet een e-reader zijn met e-ink scherm en hoofdtelefoonaansluiting. Mijn budget hiervoor ligt rond de 150,- euro. Alles wat ik goedkoper uit ben, is mooi meegenomen. Eigenlijk zou het een geweldig kerstcadeau zijn.

De boete zal ik binnen enkele maanden moeten betalen. De overige kosten wil ik wel zoveel mogelijk spreiden, zodat het geen al te grote aanslag zal plegen op ons spaargeld. De eerste aankoop zal waarschijnlijk de e-reader zijn. Daarna volgt pas het nog benodigde kampeermateriaal. Deze hebben wij toch pas volgend jaar nodig. En zo zijn wij alweer zo'n 300,- euro lichter...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten