maandag 22 september 2014

Tussenstand investeringen GvE

En hoe staat het nu met onze investeringen via Geldvoorelkaar.nl (GvE)? Het loopt. Er zijn tot nu toe geen betalingsachterstanden. Zodra er een bedrag binnenkomt, sluis ik deze door naar de daarvoor bestemde spaarrekening. Inmiddels zijn wij zelfs zover dat wij in de plus zitten en het totaal aan reeds ontvangen gelden kunnen herinvesteren.

Wij hebben in totaal 2.000,- euro geïnvesteerd in vier projecten. Inmiddels hebben wij 293,96 euro ontvangen aan rente en aflossing en wij verwachten nog 1.709,78 euro te ontvangen aan aflossing. Als ik deze bedragen bij elkaar optel, komt het totaalbedrag uit op 2.003,74 euro. Dit betekent dat wij nu al meer geld ontvangen, dan het heeft gekost, want wij hebben namelijk per project 4,50 euro aan kosten moeten betalen.

Momenteel blijven wij bij onze oorspronkelijke investeringsplan om maximaal 3.000,- euro spaargeld via GvE te investeren. In ieder geval hebben wij al een tijd geen investering gedaan. Ik ben kritischer geworden waarin ik ons geld investeer, het aanbod in investeringsprojecten is teruggelopen en er zijn de laatste tijd minder interessante projecten om in te investeren. In een enkele geval was ik net te laat om een investering te kunnen invoeren. Het is jammer dat GvE geen attenderingsservice heeft.

Nu kunnen wij ervoor kiezen om het geld, dat wij al hebben ontvangen, nu al te herinvesteren. Dan is het oorspronkelijke plan al geslaagd, dat deze investeringen direct het eigen geld opleveren om opnieuw te investeren. Ik blijf echter bij het investeringsbedrag van 500,- euro per project. Als er geen investeringsprojecten bijkomen, dan zullen wij dit in december hebben bereikt.

2 opmerkingen:

  1. Via twitter geeft Martijn van Schelven, eigenaar GvE een meldeing van een nieuw project. Handig voor op Smarthphone

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Twitter werkt niet bij mij; waarschijnlijk ben ik één van die fossielen op aarde, die nog geen smartphone heeft.

      Verwijderen