woensdag 1 oktober 2014

Verlenging woonverzekering

In oktober loopt het contract af van onze opstalverzekering, oftewel woonverzekering. Momenteel kost onze verzekering zo'n 161,- euro per jaar met een eigen risico van 100,- euro per gebeurtenis of 225,- bij storm per gebeurtenis. Natuurlijk heb ik de verschillende aanbieders met elkaar vergeleken en het valt mij op dat de woonverzekering fors duurder is geworden.

Het blijkt dat ik bij de huidige verzekeraar kan blijven, want deze is nog steeds de voordeligste, tenzij er schokkende wijzigingen zijn in hun algemene voorwaarden. Het nieuwe contract heb ik inmiddels ontvangen en het enige waarop zij mij attenderen is dat ik vanaf nu op elk gewenst moment kan opzeggen, dus geen rekening hoef te houden met een opzeggingstermijn.

Onze inboedelverzekering hebben wij elders lopen. Natuurlijk heb ik ook de pakketverzekeringen voor opstal en inboedel tezamen met elkaar vergeleken en blijk ik met de huidige constructie, dus twee verschillende verzekeraars, toch het goedkoopst uit te zijn.

Het tarief voor de opstalverzekering in het nieuwe jaar wordt iets meer dan 180,- euro. In euro's lijkt het verschil nog mee te vallen, maar in werkelijkheid, dus in verhouding tot het oorspronkelijk bedrag, is dit wel een stijging van bijna 12%!

1 opmerking:

  1. " Natuurlijk heb ik ook de pakketverzekeringen voor opstal en inboedel tezamen met elkaar vergeleken en blijk ik met de huidige constructie, dus twee verschillende verzekeraars, toch het goedkoopst uit te zijn."

    Dit is heel vaak het geval. Hoewel het soms voor ongemak kan zorgen, loont het wel degelijk en kun je soms tot wel enkele honderden euro's per maand besparen!

    BeantwoordenVerwijderen