vrijdag 21 november 2014

December: verjaardagen, aanbiedingen en meer...

In het artikel December: uitgaven feestdagen kwam ik uit op € 114,31 voor onze uitgaven aan Sinterklaas en Kerst. Dan zijn we er echter nog lang niet. We hebben nog verjaardagscadeaus voor mijn vader en dochter gekocht. Er waren ook nog een paar goede aanbiedingen, die ik niet kon laten liggen. Het resultaat is dat wij tot nu toe al € 600,- hebben uitgegeven, terwijl ik ook nog enkele andere uitgaven in het verschiet heb.

Verjaardagscadeaus
Mijn vader wordt 60 jaar en dat is niet niks. Wij vieren niet elke verjaardag, kerst of vaderdag met een cadeau. Daarom hebben wij besloten om aan deze verjaardag iets meer aandacht te besteden.
 • Lot Miljoenenspel € 5,-
 • Nespresso koffie € 50,-
 • Lenovo 10.1 inch tablet € 133,- (20% korting)
 • Straatje 1/5 staatsloten XL 10 stuks € 35,-
Na lang zoeken ben ik toch het ideale cadeau tegengekomen voor mijn dochter: een portable CD-speler met USB/MP3 € 35,99 (10% korting). Een usb-stick hebben wij nog liggen en ik ben langzamerhand de kinderliedjes aan het verzamelen, die ze geweldig vindt. Het feestje met haar vriendinnen zal zo'n € 100,- kosten.

Overige aankopen
Verder heb ik enkele aankopen gedaan, omdat het gewoon goede aanbiedingen waren:
 • 100 ml Calvin Klein Man € 25,- (64% korting)
 • 100 ml Davidoff Cool Water Woman € 26,- (64% korting)
 • 2 stuks L'Oreal Paris mascara € 16,99 (2e gratis)
Wij hebben ook nog een Sennheiser mini hoofdtelefoon van € 57,04 (5% korting) gekocht. Ik gebruik zelf al enkele jaren dezelfde type en deze bevalt uitstekend. Het past ook nog eens perfect op de kleinere hoofden van de kinderen. Daarom schaffen wij er één extra aan. Zo storen beide kinderen hun omgeving niet met hun filmpjes of spelletjes op de tablet of ander apparaat tijdens de feestdagen.

En nog meer uitgaven...
Wat een uitgaven alweer. Samen met de Sinterklaas- en kerstcadeaus heb ik in korte tijd € 600,- er doorheen gejaagd! En dan wil ik nog € 150,- overmaken naar mijn moeder. Dit is namelijk onze bijdrage aan al haar kerstinkopen voor de lunch en het avondeten voor 10 man tijdens tweede Kerstdag. 

Ook wil ik ons huis nog met Oud&Nieuw 'zegenen'. Naast het siervuurwerk in cakes steken wij knalvuurwerk af bij alle deuren van ons huis. Dit jaagt de boze geesten weg en trekt geluk, voorspoed, vreugde en succes aan. Afhankelijk van het aanbod zal ik ongeveer € 150,- eraan uitgeven.

Geld reserveren en koopzegels
Het grootste euvel is gewoonweg dat er véél kosten in slechts één maand vallen. De enige manier om hiermee om te gaan is om elke maand speciaal voor de feestdagen geld opzij te zetten of geld te reserveren

Daarom ben ik ook begonnen met koopzegels. Het is niet vanwege die € 3,- rente. Het is gewoon een manier om geld opzij te zetten voor de dure decembermaand. Aan het eind van het jaar verwacht ik € 312,- contant te kunnen maken

Ik kan mij echter wel voorstellen dat u schrikt van de bedragen en anders denkt over wat wel of niet noodzakelijk is.

2 opmerkingen:

 1. Iemand die zoveel met geld bezig is dan toch wel wat discipline opbrengen om geld reserveren voor de decembermaanden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Natuurlijk, maar er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Ik zet dus niet alleen geld hiervoor opzij (geld reserveren), maar ook koop ik koopzegels.

   Verwijderen