maandag 10 november 2014

Extra aandachtspunt GvE

In het artikel Crowdfunding = risico heb ik het uitgebreid gehad over mijn groeiende terughoudendheid om via crowdfunding, zoals Geldvoorelkaar.nl, te investeren. Ik was dit weer aan het overdenken en bedacht mij dat er nog één factor is, die ook tot voorzichtigheid maant.

Geldvoorelkaar.nl screent de projecten financieel. Pas als alles in orde is, wordt een project zichtbaar op de website. Na deze screening vindt geen nieuwe toetsing plaats hoe het staat met het terugbetalingsrisico, ongeacht de looptijd van een project.

Terwijl in de loop van de tijd zaken in de werk- of privésituatie van de geldlener kunnen veranderen. Deze hebben weer financieel gezien positief of negatief invloed op het terugbetalingsrisico. 

Het is vast wel heel kort door de bocht om te stellen dat hoe langer de looptijd van een project, hoe hoger het terugbetalingsrisico is. Daarom kan ik misschien beter zeggen dat hoe langer de looptijd van een project, hoe onduidelijker het terugbetalingsrisico is.

Aangezien dit op geen enkele manier in te calculeren is, is het een factor, die meeweegt in mijn behoedzaamheid. Ik heb dit in ieder geval proberen op te vangen door voornamelijk projecten te kiezen met een maximale duur van 36 maanden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten