zondag 28 december 2014

Douchen: een nieuwe ervaring rijker

Wat is douchen toch een luxe. Wij houden van douchen. Het liefst staan we er uren onder, maar dat kan nu niet, want de cv-ketel werkt (nog) niet. Zaterdag hebben wij het douchen overgeslagen en hebben ons zo goed en zo kwaad als het ging, opgefrist. Vandaag moesten we voor ons gevoel toch echt even douchen. Volgens mijn ervaring van vroeger, echt heel veel vroeger, werkt het prima om te werken met een emmer met gekookt water, aangelengd met koud water in combinatie met een plastic kommetje om het over mezelf heen te gieten. Nee, mijn man wilde persé de Rocktrail douche, die we een tijd terug voor het kamperen hebben gekocht, gebruiken. Leuk, dat kamperen in huis.

Het begon met het opwarmen van het water in pannen. Hier gaat wat tijd in zitten plus wij hebben voor vier personen toch nogal wat liters nodig. Uiteindelijk hebben we vijftien liter heet water nodig gehad voor 30 liter warm water. Vervolgens hebben we de aquarium schoonmaakslang met handpomp (zie afbeelding) gebruikt om het warme water van de emmer in de Rocktrail douchezak over te hevelen.


Dit is dan de Rocktrail douche (zie volgende afbeelding), waarin 20 liter water kan. Deze hebben wij uiteindelijk maar met iets meer dan 10 liter gevuld vanwege het gewicht, want deze moet eigenlijk boven het hoofd worden gehouden.

En de Rocktrail douche werkte prima... voor de kleinere mensen. Voor de kinderen was het zelfs een geheel nieuwe ervaring dat ze konden zien hoeveel water ze verbruikten en dat het water daadwerkelijk opraakte.

Mijn man is echter bijna twee meter lang. Voor hem moest ik op de huishoudtrap staan en de zak hoog houden, zodat hij zijn handen vrij had om zich te douchen. Ziet u het al voor u? Dat kon ik natuurlijk niet volhouden, dus hebben we eerst de slang ingekort, voordat hij uiteindelijk de resterende emmer met water erbij pakte om het water eruit te scheppen met de deksel van het zeepdoosje en deze over zich heen te gieten. 

Het heeft een uur geduurd voordat we allemaal gedoucht waren, maar we zijn nu allemaal weer lekker schoon en fris. Dus... morgen doen we het op mijn manier: met de emmer en het kommetje.

Update 29-12-2014: We hebben dit keer enkel de emmer en de slang met pomp gebruikt. Hieruit komt de perfecte straal om ons af te spoelen. De emmer moet dan wel hoger staan dan de uiteinde van de slang. Zodra we de slang hoger houden, stagneert het water waardoor de emmer niet te snel leeg loopt. Dit werkt nog beter dan een kommetje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten