zaterdag 24 januari 2015

Een begin: jubileumreis december 2016

Gewoon Vlijtig herinnerde mij aan ons voornemen om een jubileumreis te maken doordat ze een reactie had geplaatst op het artikelElke maand sparen wij automatisch voor onze 12,5 jarig huwelijksjubileumreis. We hebben er geen omkijken naar.

Het is nu al 2015. December 2016 lijkt nog zo ver weg, maar voordat wij het weten, is er alweer een jaar om en dan zitten we in december 2015. Daarom dienen wij nu al na te denken over wat we willen doen. 

We zijn in ieder geval definitief erover uit dat wij naar de zon willen. Maar dan?

Laat ik maar starten met wat ik wel weet. Wij willen in december 2016 voor twee weken op vakantie naar de zon. Het budget dat tot onze beschikking staat, is € 10.880,- voor tickets, het verblijf, eventueel huurauto, eten en drinken voor vier personen. Het zou een financiële meevaller zijn om niet het gehele bedrag nodig te hebben.

De volgende stap is de volgende punten proberen af te vinken:
 • reistype: lui, actief, educatief of rondreis 
 • reisvorm: georganiseerd, all-inclusive, fly-drive of cruise 
 • de reisduur 
 • de bestemming 
Gelukkig zitten mijn man en ik op één lijn over de reistype en -vorm. De ultieme vakantie betekent voor ons luieren en af en toe even iets ondernemen, zoals zwemmen, snorkelen, wandelen of een excursie. Ook houden wij van lekker eten. All-inclusive tijdens de vakantie is dan ook een vereiste.

Dan komen we bij het moeilijkste gedeelte aan: hoe lang we onderweg willen zijn en de bestemming.


Eén van mijn goede voornemens in 2015 is te beginnen aan mijn bucketlist: de dingen die ik in mijn leven gedaan wil hebben. Ik kwam erachter dat ik één wens al van de lijst kan afstrepen: een reis naar de Malediven, waar wij namelijk onze huwelijksreis hebben doorgebracht. Het is daar onvoorstelbaar prachtig en rustgevend. We hebben letterlijk tussen de vissen gesnorkeld en de atol was zo klein, dat we er in een half uur omheen hadden gekanood. 

Wat echter daarvoor in de plaats op mijn bucketlist is terecht gekomen, is samen met de kinderen naar de Malediven gaan. Een reis in het hoogseizoen is echter niet te betalen. Heel voorzichtig ingeschat zouden wij zo'n € 22.500,- eraan kwijt zijn. Dat is het dubbele van ons budget voor de jubileumreis. En voor veel mensen een jaarsalaris!

Toch wil ik het ooit eens doen. Wanneer de kinderen wat ouder zijn en het meer kunnen waarderen. Ze zijn namelijk op een leeftijd dat het hun niets uitmaakt waar ze zijn, als er maar zon, zand en zee is.

Het duurde overigens zo'n 14 uur om naar de Malediven te reizen, wat voor mijn gevoel een eeuwigheid duurde. Idealiter zou ik dan ook korter dan dat willen reizen, maar voor wuivende palmen en parelwitte stranden in de winter heb ik veel over, dus ik laat het helemaal afhangen van de bestemming.

2 opmerkingen:

 1. Malediven hoeft toch niet zo duur te zijn? dat kan echt wel goedkoper, tickets zijn er al voor onder de 1000 euro en dan heb je nog 1500 euro budget voor iets all-inclusive als je dat zou willen. Mijn zus is er geweest met dr huwelijksreis en was nog geen 4000 euro kwijt voor 2 personen, en dat was echt wel een chique resort.

  Maar goed, er zijn natuurlijk tig andere opties zoals de Caribbean, Mexico, Jamaica, Cuba en ook richting Azië heb je een heleboel mogelijkheden zoals bijvoorbeeld Thailand, Indonesië, Filippijnen, Sri Lanka. Met name Azië kun je leven als God in Frankrijk met jouw budget

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het probleem is dat wij de laatste week van december en de eerste week van januari willen gaan. Er geldt dan een toeslag van € 200 tot € 500 per persoon (vanwege de feestdagen?), dus dit hakt erin.

   Bovendien zijn er op de Malediven slechts een paar resorts, waar kinderen welkom zijn.

   Het probleem is ook dat er zoveel keus is.

   Verwijderen