vrijdag 2 januari 2015

Oproep en productie winddelen 2014

Voordat ik bekendmaak hoe windmolen Het Rode Hert het in 2014 heeft gedaan, doe ik een oproep aan alle lezers van deze blog, die in het bezit zijn van winddelen van andere windmolens. Ik beschik reeds over de gegevens van windmolen De Grote Geert (met dank aan lezer Bart N.) en verwacht de resultaten van deze molen zeer binnenkort te kunnen publiceren. Nu wil ik dit ook graag doen voor de andere windmolens, wat natuurlijk een uitkomst is voor de mensen, die minder handig zijn met het maken van lijsten in Excel. 

Om dit te kunnen doen, heb ik de gegevens in Excel nodig, die op uw account van de Windcentrale te vinden zijn. Ik hoop dat u hieraan wilt meewerken! 

De gegevens kunt u mailen naar juliejulie@email.com.

Degenen, die overigens als eerste de gegevens van een andere windmolen aanleveren, ontvangen van mij kosteloos het Excel bestand, waarin zij voortaan zelf de productievoortgang van hun winddelen kunnen bijhouden.

En dan nu de jaarproductie van Het Rode Hert. In december heeft de windmolen een flinke inhaalslag gemaakt en de opbrengst in het nieuwe jaar begint voorspoedig.

Het overzicht zegt al genoeg. Vergeleken met 20 december 2014 heeft de windmolen in de laatste dagen van 2014 een achterstand van 10 dagen ingehaald.


Met deze productie komt de besparing op onze elektriciteitskosten uit op € 20,59 per maand. Dit is dus een besparing van 46,7% (incl. minder verbruik van 10% en gebaseerd op stroomkosten 2013).

Op de eerste twee dagen van het nieuwe jaar heeft één winddeel reeds 6,4227 kWh opgebracht, terwijl 1,3699 kWh per dag (2,7397 kWh voor twee dagen) de gewenste opbrengst is. Het jaar begint dus al heel goed met een meeropbrengst van 134,4%.

Ik ben benieuwd of Greenchoice het tarief voor de winddelen productie per 1 januari 2015 aanpast.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten