donderdag 26 februari 2015

Financiële huishouding: één grote puzzel

Mijn zoektocht naar een nieuwe baan verloopt langzaam. Inmiddels zijn twee sollicitaties helaas op niets uitgelopen. Ik wil een open sollicitatie sturen naar een bedrijf dicht bij huis, maar ben nog niet eruit hoe mijn insteek zal zijn. 

Blijkbaar liggen de banen nog steeds niet voor het oprapen. Daarom heb ik mijzelf voorgenomen om het rustig aan te doen. Ik wil definitief vertrekken bij mijn huidige werkgever, maar ben niet van plan om overhaast te werk te gaan. Daarnaast is het tijd om te werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling, waaraan ook kosten zijn verbonden.

Anticiperend op de veranderingen met de auto van de zaak hebben wij besloten om met terugwerkende kracht wel bijtelling hiervoor te betalen, wat niet zonder gevolgen is.

Soms heeft het financiële huishouden wel iets weg van een puzzel...

Persoonlijke ontwikkeling
Ik heb het altijd belangrijk gevonden om mezelf te blijven ontwikkelen. Nu ik op zoek ben naar een andere baan, is het een goed moment om hierbij stil te staan. In de afgelopen jaren heb ik hierin niets ondernomen en ons inziens is het nu echt tijd om aandacht te besteden aan mijn persoonlijke ontwikkeling. 

Eerst ben ik van plan allerlei assessment tests te doen om mijn persoonlijkheid weer in kaart te brengen en om te kijken waar mijn interesses liggen. Ik ben nu eenmaal niet meer dezelfde persoon als vijf of tien jaar terug. Ik hoop dat dit mij helpt helder te krijgen wat ik precies wil van het leven en werk.

Hoogstwaarschijnlijk resulteert dit in cursussen, trainingen of zelfs een opleiding, waarvoor wij weer geld moeten reserveren.

Financiële gevolgen wel bijtelling
Wij hebben ervoor gekozen om met ingang van januari 2015 toch bijtelling voor de auto van de zaak te betalen. De reden hiervoor is de track en trace, die geïnstalleerd wordt. Er wordt namelijk 'niets' gedaan met de daaruit voortkomende gegevens bij medewerkers die bijtelling betalen voor de auto van de zaak.

De bijtelling kost mij € 150,- netto per maand. Aangezien januari al is verloond, ontvang ik in februari € 300,- netto minder salaris, omdat mijn werkgever dit met terugwerkende kracht moet verrekenen. Gelukkig kunnen wij dit verschil compenseren.

Om de terugval van € 150,- structureel op te vangen, verandert mijn man zijn werkuren zodanig dat beide kinderen één dag in de week minder naar de naschoolse opvang gaan. Natuurlijk betekent dit ook een lagere kinderopvangtoeslag. Mijn man verwacht dat ons dit zo'n € 80,- tot € 90,- netto per maand oplevert. Daarnaast ontvangt hij door een CAO verhoging zo'n € 25,- meer salaris.

Aangezien ik nu met bijtelling onbeperkt mag rijden met de auto van de zaak gaan wij voortaan met deze auto naar het Westen, wanneer wij onze familie bezoeken. Dit scheelt ons zeker € 50,- per maand aan benzine, want de brandstof wordt ook door de werkgever vergoed.

Heel voorzichtig heb ik aan mijn man geopperd dat de Volvo dan wel kan worden ingeruild voor een kleinere auto, want dat is nu eenmaal het verstandigste om te doen. Aangezien wij niet precies weten hoe het zal lopen met een nieuwe baan en of ik zelf een auto nodig zal hebben, hebben wij besloten het voorlopig zo te laten. Het is in ieder geval nog een mogelijkheid om te downsizen.

Overigens staan nog steeds de rest van onze financiële plannen on hold totdat wij zo'n € 9.000,- bij elkaar hebben gespaard om de auto van de zaak eventueel te kunnen overnemen.

Dit hebben we dan toch maar weer mooi in elkaar gepuzzeld...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten