woensdag 22 april 2015

Autoverzekering

Het blijft maar door mijn hoofd malen. Wat te doen met de auto van de zaak? De verzekeringspremie zat mij behoorlijk dwars. Daarom heb ik toch maar even contact opgenomen met onze huidige verzekeraar, die in de vergelijkingssites in de Top 3 zit. Verder was ik ook maar begonnen met het maken van een lijst met voor- en nadelen. Terwijl ik dat aan het doen was, neig ik eigenlijk al naar een bepaalde conclusie.

Verklaring schadevrije jaren
Als het mogelijk is om een verklaring te krijgen van mijn schadevrije jaren gedurende de tijd dat ik een leasewagen rijd, dan heb ik 9 schadevrije jaren. De verzekeringsmaatschappij van manliefs auto gaf aan dat deze schadevrije jaren dan konden meetellen voor de Volkswagen Polo. 

Verzekeringspremies
In het meest ongunstige geval van 0 schadevrije jaren kost de premie inclusief 10% korting € 74,50. En bij 9 schadevrije jaren € 36,42. Het lijkt mij duidelijk dat het dus heel belangrijk is dat ik die verklaring van de leasemaatschappij geregeld krijg. 

Onverwachte besparingen
Bij het verzekeren van twee wagens krijg ik 10% korting op de hoofddekking van beide auto's. Dit is een besparing van € 68,- per jaar op de autoverzekering van manlief. Daarnaast hebben ze toevallig een actie waarbij ik nog eens 8% extra korting krijg (bij het verzekeren van een tweede auto krijg ik de 12e maand (€ 36,42) teruggestort, nadat ik één jaar verzekerd ben geweest). Dit zijn dus mooie bijkomstigheden.

Revisie autokosten
De autokosten, waarop ik aanvankelijk uitkwam op € 423,-, bedragen nu € 390,-. De netto reiskostenvergoeding bedraagt € 400,-. De maandelijks te betalen autokosten komen neer op bijna € 230,-. Daarnaast dien ik € 160,- te reserveren voor afschrijving, onderhoud en dergelijke. Aangezien mijn netto salaris met zo'n € 550,- toeneemt, resteert nog € 160,-, die ik kan sparen.

Waardevastheid Volkswagen Polo
De overnamewaarde ligt toch € 3.000,- lager dan de occasions van deze wagen, die nu te koop staan. Verder vinden wij de veiligheid en betrouwbaarheid van de wagen zwaar wegen, zolang ik nog zoveel kilometers op de snelweg rijd. Als dit in de toekomst wijzigt, dan kan ik altijd nog besluiten om de auto in te ruilen voor een kleinere en goedkopere wagen. En wat blijkt ook nog eens: naast de Ford Fiesta blijft de Volkswagen Polo het meest waardevast.

Naast het feit dat de auto perfect is onderhouden en onlangs een grote beurt heeft gehad, waarbij ook nog de voorbanden, distributieketting en spanner zijn vervangen, kan ik alleen maar de volgende conclusie trekken: het is in ieder geval geen onverstandige investering.

1 opmerking:

  1. Ikzelf heb een vrij uitgebreide autoverzekering afgesloten. Dit puur vanwege het feit dat ik enorm veel op de weg zit. Iets waar ik zojuist achter ben gekomen dat ook ik voordelig uit kan zijn.

    BeantwoordenVerwijderen