zondag 3 mei 2015

Meivakantie

Tijdens de meivakantie hebben wij geen plannen om daadwerkelijk op vakantie te gaan. Zelf ga ik de komende twee weken maar drie dagen werken. Manlief heeft in de tweede week vrij. Ik heb mezelf voorgenomen om te ontspannen, maar toch een paar dingen op te pakken. In ons geval is het namelijk altijd zo, dat er helemaal niets uit handen komt als wij ons ook helemaal niets voornemen. Alles wat ik gedaan krijg, is mooi meegenomen. Thuis blijven in plaats van werken betekent toch geld uitgeven.

Ik irriteerde mij de laatste tijd steeds meer aan de badkamer, dus deze heb ik gisteren een grote beurt met de stoomreiniger gegeven. De tegels en voegen zien er nu weer mooi schoon uit.

Ook al die pluisjes op onze stoffen bank waren een punt van ergernis. Het heeft me enkele uren gekost om deze met de pluizentondeuse te verwijderen, omdat het een grote bank is. De bank ziet er nu weer schitterend uit. 

In de negen jaar dat wij deze bank nu hebben, heb ik nog nooit de kussens gewassen. Het was dus hoog tijd om dit eens een keer te doen. De kussenslopen hangen inmiddels te drogen.

Een klus, die ik al jaren heb uitgesteld, is het verven van de plinten op zolder. Ik hoop hiermee een begin te maken, maar als dit niet lukt, dan is dat ook goed.

Met dochterlief heb ik afgesproken dat wij haar kledingkast binnenkort gaan uitmesten. Ze wil tegenwoordig trouwens alleen maar rokjes dragen. Ik bedacht mij dat ik kan proberen om zelf rokjes voor haar te maken. Dit is niet zozeer uit het oogpunt van besparen, want een rokje uit de winkel hoeft niet duur te zijn. Ik heb al een paar leuke stofjes gekocht. Nu ben ik aan het uitvogelen hoe ik een mooi rokje kan maken. Leuk om ermee bezig te zijn. 

Natuurlijk heb ik mij ook voorgenomen om meer te bewegen. Gisteren was het zulk prachtig weer, dat ik met zoonlief en een vriendje van hem ben gaan rolschaatsen. Het was heerlijk om het na al die jaren weer eens te doen. In het begin voelt het onwennig, maar daarna is het weer als vanouds. Het was absoluut voor herhaling vatbaar.

Mijn rolschaatsen heb ik overigens bijna twintig jaar geleden gekocht voor toentertijd het enorme bedrag van fl. 350,-. Vroeger rolschaatste ik namelijk overal naartoe in plaats van dat ik op de fiets ging. Vooral in de weekenden stond ik vrijwel hele dagen erop. Het is wel één van mijn beste investeringen geweest, want ze doen het nog uitstekend en ik heb nog nooit onderdelen hoeven vervangen.

Eindelijk heb ik een keuze gemaakt in een zelfstudiecursus. Het bestaat uit twee delen en voor elk deel is een officieel diploma te halen. Het voelt goed om met mijn persoonlijke ontwikkeling bezig te zijn. Inmiddels ben ik bij hoofdstuk 5 van de 28 van deel 1 aangekomen.

Ondertussen ben ik gestart met boek 53 van mijn boekencountdown. Dit wil echter niet helemaal vlotten, omdat ik tussendoor ook nog twee historische romans van Kathleen Woodiwiss heb gelezen.

Verder zijn we nog van plan om te gaan zwemmen, naar de speelboerderij te gaan, een trip naar Amsterdam met de trein te maken, eventueel een museum te bezoeken en uit eten te gaan. We zullen zien wat we aan het eind van de vakantie allemaal kunnen afvinken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten