woensdag 1 juli 2015

Onverwachte onderhoudskosten aan Volvo

Manlief brengt zijn wagen altijd keurig na zoveel gereden kilometers naar een goede garage voor een onderhoudsbeurt. Hiervoor reserveer ik elke maand € 100,- per maand, zodat ik de rekening kan betalen op het moment dat het speelt. Dit bedrag stamt echter nog van de tijd dat wij onze oude Volvo reden. Nu blijkt in de praktijk dat dit bedrag toch te laag uitvalt.

Enkele weken terug moest de Volvo voor een grote onderhoudsbeurt naar de garage, dus ergens verwachtte ik wel een hoge rekening. Tot onze grote schrik bedroeg de factuur zelfs bijna € 1.200,-!

De airconditioning en de turbo werkten niet naar behoren. De turbo moest zelfs preventief worden gerepareerd, omdat de rekening nog vele malen hoger zou uitvallen als deze echt kapot zou gaan.


Natuurlijk zat ik niet te wachten op zo'n hoge rekening, want eind juni/begin juli hebben wij tenslotte de VW Polo te betalen. Gelukkig heb ik geld ervoor gereserveerd, dus het betalen van de rekening is geen probleem.

Sinds januari 2014 rijden wij deze wagen. Uit mijn administratie blijkt dat de gemiddelde onderhoudskosten tot en met juli 2015 uitkomen op zo'n € 110,- per maand. De reservering voor het onderhoud moet ik dus verhogen met € 10,- per maand.

Wij hebben echter ook nog het onderhoud van de Polo om mee te nemen in de reservering. Het is nog even een vraag hoeveel ik hiervoor opzij moet zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten