zondag 30 augustus 2015

Open dag danslessen

Altijd al heb ik enorme bewondering gehad voor die mensen die het dansen van de salsa en merengue zo gemakkelijk doen lijken. Dat wil ik ook zo kunnen doen. Hiervoor is het wel noodzakelijk om de basisstappen te leren. Zonet heb ik enkele gratis open danslessen gevolgd voor salsa, merengue en bachata. Het was superleuk. Tot ik zag wat ik moest aftikken voor het parkeren.

Het zou beginnen om 15.00 uur en zou om 17.00 uur afgelopen zijn, maar het ging later van start en ik kreeg ook de indruk dat de pauzes lang duurden. Het was zo vreselijk warm, dat ik tijdens twee pauzes een drankje heb gekocht van € 2,40. Uiteindelijk was het pas om 18.00 uur afgelopen.

Elk van de open lessen begon met enkele basisstappen, die iedereen eerst in z'n eentje moest proberen. Vervolgens moest iedereen een partner zoeken om de stappen dan samen te dansen. Jammer genoeg was manlief niet mee. En achteraf gezien had ik het getroffen met mijn danspartner voor die middag. Hij had meer ritmegevoel dan veel andere mannen, die een poging waagden.

De hele les werd overigens geheel in het Engels gegeven, omdat er een hoop buitenlandse mensen aanwezig waren. Mijn danspartner kwam zelf uit Sint Maarten en met hem heb ik voornamelijk in het Engels en zelfs een beetje Frans geconverseerd. Dat was leuk!

Natuurlijk ben ik wat langer blijven hangen, omdat ze na de open lessen enkele demonstraties salsa, merengue en kizomba gaven. Het was geweldig om te zien en ik werd direct het meest enthousiast bij de kizomba. Het is zo'n sexy dans.

Alhoewel mijn voorkeur nu neigt naar 10 lessen Kizomba van elk één uur voor € 95,-, weet ik niet of ik ermee doorga. Ik was nu namelijk voor 3,75 uur parkeren € 9,50 kwijt! En dat was wel even een onaangename confrontatie.

Ik moest meteen aan openbaar vervoer denken, maar dit is gewoonweg niet haalbaar. Allereerst woon ik in een dorp dat 25 kilometer buiten de stad ligt. Bovendien eindigt de les om 22.00 uur. Ik ben met het OV zeker anderhalf uur onderweg tegenover een half uur met de auto.

Bovendien, als ik danslessen ga nemen, dan wil ik toch dat ook mijn man les gaat volgen. (Don't worry: hij vindt het ook leuk.) Hij zal tenslotte mijn voornaamste danspartner zijn als we naar salsafeesten en zo gaan. Met parkeren en zonder drank zijn we zo'n € 240,- kwijt. O ja, en dan moeten we nog iets regelen voor de kinderen. Leuk, een hobby...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten