maandag 14 september 2015

Boven budget met boodschappen

Al een hele tijd heb ik niet naar onze uitgaven gekeken voor onze boodschappen. Dat heb ik bewust gedaan, omdat ik wilde kijken of het inmiddels een automatisme is geworden om rond ons budget uit te komen van € 520,- per maand.  

Gemiddeld genomen is ons dat duidelijk niet gelukt, omdat externe factoren toch onze uitgaven beïnvloeden. En die externe factoren zijn nu net heel lastig in de hand te houden. 

Onze boodschappen uitgaven zagen er in 2015 tot nu toe zo uit:

jan  623,67
feb  603,08
mrt  473,72
apr  594,38
mei  449,01
jun  586,51
jul  591,87
aug  650,12

Het gemiddelde komt neer op € 571,55, wat dus € 51,55 per maand teveel is. Het is duidelijk in welke maanden wij uit de voorraadkast hebben gegeten: maart en mei. Ook springen enkele maanden uit waarin wij boven de € 600,- uitkwamen: januari en augustus. In deze maanden zijn opa en oma een week blijven logeren, wat dus twee extra eters betekent voor ontbijt, lunch en diner voor meerdere dagen.

In de maanden waar de uitgaven schommelen tussen € 520,- en € 600,- heb ik niet alleen gretig gebruik gemaakt van onder andere 1+1 gratis aanbiedingen, maar ook zijn opa en oma weer een keer een nachtje blijven logeren.

Tja, aanbiedingen en mijn schoonouders... Ik vind het lastig om een goede aanbieding te laten staan en om te bepalen hoeveel ik dan moet kopen. Dus koop ik voor de zekerheid meer dan dat ik waarschijnlijk nodig heb. Ik weet immers niet wanneer de aanbieding weer om de hoek komt kijken. 

Verder kan ik moeilijk tegen mijn schoonouders zeggen dat ze niet welkom zijn, omdat mijn boodschappenbudget dat niet toelaat. Mijn schoonouders zijn beiden gepensioneerd en zijn fervente fietsers. Inmiddels zijn ze erachter dat ze in onze bosrijke omgeving kilometers kunnen fietsen. En voor de kids is het natuurlijk altijd feest als opa en oma er zijn. Misschien moet ik de kosten drukken door voor de verandering een paar keer bij hen te logeren.

Als ik in september, oktober en november erin slaag rond de € 500,- aan boodschappen uit te komen, slaag ik misschien erin om het gemiddelde naar ca. € 550,- terug te brengen, wat enigszins acceptabeler is. 

Hoe zagen de boodschappen er bij u uit in de afgelopen maanden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten