vrijdag 1 januari 2016

Gelukkig nieuwjaar!

Ik wens iedereen een 2016 vol voorspoed en in goede gezondheid toe! In 2015 stond balans centraal in mijn goede voornemens. In het nieuwe jaar staat bij mij het volgende statement centraal.


Dus... in 2016 wil ik (kies maar uit:) bloeien, vooruitkomen, floreren, tieren, gedijen, welvaren met wat passie, compassie, humor, flair en stijl. 

Natuurlijk is het nu ook tijd om de balans op te maken. Wat is er terechtgekomen van mijn goede voornemens in 2015?


Voor mij zou 2015 een geslaagd jaar zijn als ik:
  1. meer quality time met mijn kids en man (maar ook familie en vrienden) doorbreng
  2. mij lichamelijk en geestelijk fitter voel
  3. begin met leren pianospelen
  4. ben begonnen aan mijn bucketlist
  5. ons gespaarde vermogen weet te vergroten
  6. onze hypotheek weet te verlagen

Met de quality time met gezin, familie en vrienden zit het wel goed. Vooral in het laatste kwartaal van het jaar hebben wij een inhaalslag gemaakt. Verder is 2015 voor mijn geestelijke en lichamelijke gezondheid een uitstekend jaar geweest. Ik heb zelfs mijn niet-ziek-bonus gehaald.

Het pianospelen en mijn bucketlist zijn de wat ondergeschoven kindjes in de lijst. Het is echter al heel wat, dat ik eraan ben begonnen in 2015. Ik had alleen iets verder willen zijn dan nu het geval is.

Door alle uitgaven in het laatste kwartaal van 2015 is ons gespaarde vermogen niet wat het had moeten zijn. Toch ben ik tevreden. Ondanks de aanschaf van de vier jaar oude Volkswagen Polo hebben wij bijna € 27.000,- aan spaargeld staan.

Technisch gezien hebben wij in 2015 niets afgelost op de hypotheek. Manlief heeft eind december echter een eindejaarsuitkering ontvangen, die wij geheel gaan gebruiken voor een aflossing op de hypotheek in januari 2016.

Aan de hand van mijn lijst is 2015 niet slecht geweest. Alleen sloeg in het laatste kwartaal van 2015 de balans een beetje teveel door naar het me goed voelen en genieten van mijn gezin, leven, werk en geld. Desondanks sluit ik 2015 met een goed gevoel af

Ik geniet, voel me goed, maar besef ook dat ik de financiën strakker in de hand moet houden. En dit alles is een goed uitgangspunt voor 2016. Een betere start van 2016 kan ik me zelfs niet indenken. Ik heb zin in 2016, een nieuw jaar met nieuwe kansen!

En wat zijn uw goede voornemens voor 2016?


Lees ook:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten